Matkailijan.info > Keskustelu > Vapaa keskustelu > Pyrkiminen yliopistoon/ammattikorkeakouluun > Sivu 1

Pyrkiminen yliopistoon/ammattikorkeakouluun

Vastaa | Aloita uusi aihe Sivu 1/1 | Siirry sivulle: [ 1 ]
Vinya
Rekisteröitynyt käyttäjä
Olisiko kellään vinkkejä lukemisen kannalta. Luku-urakka pitäisi tässä näinä päivinä aloittaa, jotta ei jää viime tippaan. Ammattikorkeaan ei kirjoja ole, mutta yliopistoon kyllä. Pari melko ohutta kirjaa, mutta toisessa ainakin on paljon vaikeita termejä, myös latinaksi.

Mitä olisi siis hyvä pitää mielessä lukiessa? Miten voi muistaa lukemansa? Luen itse paljon, mutta muistan vähän lukemastani. :)

Topikkiin voi kirjoittaa kaikkea muutakin mikä liittyy pyrkyrin arkeen. Vaikkapa eväsvinkkejä kokeisiin tai lista "älä tee tätä edellisenä päivänä ennen pääsykoetta".
Vastaa lainaamalla
Vinya
Rekisteröitynyt käyttäjä
No, kyllä se lukeminen tuotti tulosta, vaikken sitten yliopistoon päässytkään. Kirjallinen osio meni läpi, mutta suullisesta jäi kiinni.
Nyt sitten olen menossa amk:hon opiskelemaan viittomakielentulkiksi.

Lukemiseen kannattaa ottaa tietty päivärytmi. Lue samaan aikaan päivästä ja yritä pitää kiinni minimiaikataulusta (esim. väh. 3h/pvässä), mutta itseään ei kannata pakottaa lukemaan. Jos vaikka on valvonut tosi pitkään ja väkisin yrittää pysyä hereillä ja lukea, niin se ei kannata, mitään ei jää mieleen. Tarkkaile paljonko siulla on luettavaa (siis kokonaisuutta ennen luku-urakan aloittamista, ei sivujen vilkuilua kesken lukemisen!)ja tee lukuaikataulu sen mukaisesti. Pidä taukoja ja muista syödä kunnolla. Ulkoile.

Huomasin sen, että mitä vähemmän kouluun haluat, mutta teetpähän kokeen kuitenkin niin kun haluaisit sisään, nii aika varmasti myös pääset. :)
Luulin olleeni tosi hapannaama tuolla viittomakokeessa ja näkyvän naamasta, etten ihan tosissani ole, mutta ei kait sitten, ku 6.parhaana sisään pääsin. :P
Eli hurja jännittäminen on pahasta, vaikkakin luonnollista.

Evääksi kannattaa ottaa kevyitä hedelmiä ja vaikka juotavaksi sitten enemmän (Batteryä, marjamehua ja vettä). Ja ihan totta, vessaan kannattaa kysyä just silloin kun on hätä, muuten ei kirjoittelusta ja ajattelusta tule yhtikäs mitään!

Varaa koeaamulle tarpeeksi aikaa, ettei tule hätä. Älä lue edellisenä yönä ja mene muutenkin ajoissa nukkumaan. Et kuitenkaan varmasti ehtinyt nukkua yöllä tarpeeksi, koska jännitit koetta liikaa, joten syö kunnon aamiainen, jotta jaksat. Juo kahvia/teetä/Batteryä, jotta pysyt hereillä. Älä lue mitään enää koeaamuna. Korkeintaan tukisanalistoja.

Koetilanteessa ota rauhallisesti, hengittele syvään, venyttele välillä, tsekkaile muita (he osaavat vähemmän kuin sinä ja ovat 100 kertaa hermostuneempia), syö välillä. Lue kysymykset tarkkaan. Älä ala vastaamaan ennen ku olet ymmärtänyt kysymyksen. Varmista, ettet kirjoita asian vierestä. Ja pyydä sitä vessalupaa, kun siltä tuntuu! ;)
Vastaa lainaamalla
Vinya
Rekisteröitynyt käyttäjä
Nyt olisi uusi ala hakusessa, kun ei tuo tulkin arki tunnu omalta, vaikka oli mielenkiintoista oppia täysin uusi, visuaalinen kieli!

Haikailen kirjojen pariin, joten kirjastoalalle on pyrkimys. Ammattikorkeaan sen vuoksi, että yliopistossa lukeneet kirjastonhoitajat jäävät usein ilman töitä korkeamman palkan takia. Ei ennakkotehtäviä tai pääsykoekirjoja, niin olen yrittänyt lukea englanninkielistä kirjastosanastoa ja kerrata suomen kielen kielioppia, joita tarvitsee kokeen tehtävissä.

Millaisia hakusuunnitelmia muilla on?
Vastaa lainaamalla
Vastaa | Aloita uusi aihe Sivu 1/1 | Siirry sivulle: [ 1 ]