Vietnam on nouseva matkailumaa. Tällä hetkellä siellä rakennetaan rantakohteita julmalla tahdilla. Se on myös pitkä maa. Tammikuussa etelässä (Saigon) on helteistä ja varsin kosteaa, Hanoissa saattaa yöllä olla pakkasta muutama aste, päivällä alle 10 astetta ja sateista. Reppumatkailija yöpyy todella edullisesti: 5-10 taalaa/yö kohtuullisessa hotellissa ilman aamupalaa. Katukeittiössä kahvi/tee + omeletti + sämpylä =1,5 taalaa. Maittava nuudeliannos katukeittiöstä alle taalan! Suomalainen voi saapua Vietnamiin ilman viisumia ja olla siellä 15 vuorokautta. Viisumin voi ostaa myös paikanpäältä matkatoimistosta, mutta saatat joutua maksamaan siitä 100 - 150 taalaa, ns sponsoroitu viisumi!
Ruoka on todella edullista ja maut erikoisen hienot ruokalajista riippumatta.
Liikkuminen on helppoa joko junalla, bussilla, nukkumabussilla tai lentäen. Sleeping Bus on vaihtoehto pitkillä matkoilla, jolloin et tarvitse varata yösijaa. 180 cm ja 90 kg ovat maksimimitat suunnilleen siedettävään matkustamiseen.
Heino maa, hienoja ihmisiä, hyvää ruokaa, edullisesti. Nyt vielä voit nauttia alkuperäisestä Vietnamista, ennen kuin me turistit teemme siitä toisen Thaimaan.