Kotimainen matkailusarja Kulkurin Eurooppa saa jatkoa YLE/ FST5:llä keväällä 2008. Viimeinen ja neljäs tuotantokausi vie katsojat kiehtovaan Afrikkaan.

Matka alkaa torstaina 3.4. ja seikkailu jatkuu kahdeksana peräkkäisenä torstaina. Kulkurin Afrikka matkaa läpi kahdeksan Luoteis-Afrikan maata.

Toimittajat Joakim Haldin ja Sonja Kailassaari tekivät kuvaaja Marcel Pazmanin kanssa ainutlaatuisen kuvausmatkan läpi Länsi-Afrikan syksyllä 2007. Kuvausryhmä matkusti 42 päivän ajan maasta toiseen julkisilla kulkuvälineillä ja tuloksena oli matkailuohjelma, jollaista ei ole aikaisemmin nähty.

Matkustaminen lisää ympäristön kuormitusta, mutta aina on mahdollista löytää kestävää kehitystä tukeva ja eettinen vaihtoehto reissaamiselle. Jokaisessa jaksossa juontajat jakavat konkreettisiä vinkkejä siitä, kuinka matkustaminen onnistuu luontoa rasittamatta.

Kulkurin Afrikka on suunnattu ihmisille, jotka haluavat matkustaa ja kokea maailmaa tuhlaamatta siihen koko omaisuuttaan.

Afrikassa matkustaminen ei aina ole yksinkertaista ja helppoa: aikataulut täytyy sovittaa afrikkalaiseen aikakäsitykseen ja mukavuuden halut on parasta jättää kotiin. Kulkurin Afrikka onnistui kuitenkin yli odotusten. Ryhmä selvisi ilman vakavempia sairauksia ja 42 päivän Afrikan matkasta syntyi kahdeksanosainen tv-seikkailu.

Sarjan tarkoituksena on antaa kasvot Länsi-Afrikan maille. Tapaamalla tavallisia, afrikkalaisia nuoria, Afrikka esitellään tavalla, jota ei ole koskaan tehty aikaisemmin.

Kulkurin Afrikka tarjoaa omeperäisen kohtaamisen mustan maanosan kanssa. Matka alkaa Marokosta ja päättyy Ghanaan, jota ennen tutustutaan Mauritaniaan, Senegaliin, Gambiaan, Maliin, Burkina Fasoon ja Togoon.

http://svenska.yle.fi/paluffen